Kitchzen, de duurzame bamboekeuken

kitchzenNu onze natuurlijke bronnen uitgeput beginnen te raken en de gevolgen van de kap van hardhout zich aandienen, richten steeds meer ogen zich op het extreem veelzijdige bamboe. Een gras dat tot 50 cm per dag kan groeien, zichzelf verhout, en na de kap gewoon weer opnieuw begint.

Niet voor niets hebben wij de Kitchzen keuken ondergebracht onder ons eigen duurzame label Enviroo.

Met bamboe begon in 2009 het verhaal van Kitchzen. Hoe kon je uit dit prachtige, keiharde materiaal, met zo’n positieve milieubalans, mooie en trendy keukens maken zonder de duurzame aspecten ervan geweld aan te doen?

Bewerking

De kunst bij Kitchzen was dit geweldige materiaal zo te vertalen dat er een solide, praktische en in maatvoering gangbare keuken uit geproduceerd kon worden die bovendien aan de verschillende smaken tegemoet zou komen. Dat begint met de juiste plaatmaterialen waarbij verschillende bewerkingen het bamboe een geheel ander uiterlijk kunnen geven.
Eén van de bewerkingen van bamboe is ‘density’, hierbij worden de bamboelatjes tot vezel verdrukt, samengeperst en verlijmd. Wanneer dit gerookt wordt biedt het een prachtige, donkere nerf en is de plaat zo hard dat het zelfs als vlonder of schutting in de tuin kan worden toegepast.

De overige bewerkingen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Vanzelfsprekend wordt er gebruik gemaakt van waterbeits of watergedragen lak en voldoet de lijm aan alle Europese normen en heeft het KOMO-keurmerk.
Met een FSC-gecertificeerde fabriek in Nederland en een verantwoorde leverancier van bamboe, slaagde Kitchzen er in een mooi en volledig assortiment samen te stellen van keukens welke deels of volledig opgebouwd zijn uit bamboe. 
Verspreid door heel Nederland staan inmiddels in veel huishoudens een Kitchzen keuken. Elk volledig afgestemd op de smaak van de eigenaar, maar alle met dezelfde unieke uitstraling van bamboe, in al zijn bewerkingen.

Veel meer dan bamboe

Anno nu is Kitchzen echter veel meer dan de bamboe keuken. Met de grootste Europese organisatie in keukens achter zich en alle kennis en expertise daarvan fungeert ons duurzame label Enviroo als paraplu voor Kitchzen en alle duurzame producten in en rondom de keuken en badkamer. 


Uit de grote aanbieders van keukens, apparatuur en werkbladen heeft Kitchzen de leveranciers voor jou geselecteerd met onderbouwd oog voor het milieu en hun FSC- of PEFC-gecertificeerde, dan wel meest energie- en waterzuinige apparatuur en de meest ‘groene’ werkbladen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden?
Kom dan vrijblijvend eens langs bij één van onze Kitchzendealers voor informatie op maat.

 

 

Interessant?

Deel en reageer